Restaurant Karoline Amalie ligger i hjertet af Søhøjlandet tæt på Silkeborgskovene. Vidunderligt placeret med flot udsigt og et prisbelønnet køkken med fokus på det lokale.

Christian den 8.’s  Dronning Karoline Amalie elskede Silkeborgskovene, og hun havde et foretrukkent udsigtssted (Karoline Amalie Højen) 10 minutters gang fra kroen, der  i dag huser gourmetrestauranten, opkaldt efter den danske dronning. Bygningen og den dertil hørende sjælfulde have har siden 1995 været  de charmerende rammer om kokkene  Rikke Brockstedt og Kristian Smiths delikate menuer. Når vejret er til det, vil et besøg på gourmetkroen typisk begynde i den smukke have, som måske nærmere har karakter af en lille park.  Her dyrker parret også en del af restaurantens grøntsager, frugt og specielt krydderurter, bl.a. en del sjældne og anderledes urter.

Indretningen er fin og nostalgisk med hvide, stivede duge og behagelig stole, men der lægges vægt på et element af hjemlig hygge fremfor det fornemme. Køkkenet er klassisk gourmetstil, inspireret af det franske køkken og de mange gode råvarer fra lokalområdet.  Og den vinderkombination trækker både anmeldere og gæster til kroen i den lille landsby Virklund. Fx har Karoline Amalie igennem flere år fået tildelt 3 stjerner – den højeste udmærkelse – i Den Danske Spiseguide.  Maden på Karoline Amalie ledsages typisk af østrigske vine. Restauranten har egen vinimport og er en af de største importører af østrigsk vin i Danmark. Restauranten har plads til 75 gæster, og er også et populært selskabssted. I Karoline Stuen er der plads til 20 gæster.

Værd at vide

Værtspar: Restaurant Karolie Amalie ejes og drives af parret Rikke Brockstedt og Kristian Evensen-Smith. 

Ostebord: Kartoline Amalie serverer et imponerende ostebord – op mod 100(!) forskellige typer.

Østrigsk vinimport: Restauranten har egen vinimport af de fremragende østrigske vine. Læs mere på ww.oestrigsk-vinimport.dk.

Vigtigt at vide


Restaurant Karoline Amalie
Uglesøvej 1
Virklund
8600 Silkeborg

Tel: +45 86 83 74 92

Email: rikke@karolineamalie.dk
Web: www.karolineamalie.dk
Med EatCard får du altid
10% på hele regningen.

Og du kan invitere op
til 5 gæster med.

Hver dag hele året.
Du skal blot vise dit EatCard
når du beder om regningen.

Download EatCard App til din iPhone eller Android så har du altid alle aftalerne med i lommen.

Der er mere end 100 aftaler
med EatCard.
3 stjerner i Den Danske Spiseguide 2013
5 stjerner på aoa.dk 2011
Læs anmeldelsen her

Google

Årets Ost i Den Danske Spiseguide 2014
6 stjerner i JyllandsPosten 2008
Læs anmeldelsen her