Hotel Dagmar anno 1581 er landets ældste hotel - og et fantastisk stykke dansk hotelkultur, der er værd at opleve. Du finder det i Ribe på den jyske vestkyst.

Hotel Dagmar på Torvet i Ribe et glimrende udgangspunkt for at se nærmere på byens historie og en seværdighed i sig selv med sine røde mure og flotte tegltag. Bygningen blev opført i 1581 som bopæl for borgmesteren og byens gæster. Omkring år 1800 fik bygningen status af gæstgivergård, og i 1912 fik hotellet sit nuværende navn efter Kong Valdemar Sejrs højtelskede Dronning Dagmar. Fra 1956 til 2008 har hotellet været i familieeje, som gennem to generationer har gennemført moderniseringer med respekt for stedets ånd og atmosfære. I dag er hotellet ejet af Danske Hoteller. Hotel Dagmar har 50 dobbeltværelser med bad og toilet og trådløst internet. Indretningen er romantisk og hyggelig – de smukt renoverede møbler, ditto malerier og lamper skaber en stemning der bedst kan beskrives som værende a la Korsbæk fra Matador. Om sommeren kan du nyde en drink inden middagen eller aftenkaffen uden for, sammen med synet af de smalle brostensbelagte gader og fredede bindingsværkshuse i Ribes gamle bydel.


Hotellets restaurant Dagmar er en gourmetrestaurant med friske fiskeretter på kortet. Danske sæson råvarer og i vid udstrækning lokale råvarer prioriteres højt, hvilket er fuldt forståeligt, når man tænker på alle de friske fisk, østers og skaldyr, der kan hives lige op af vandet i området. I vinterhalvåret har restauranten forskudte åbningstider.

Værd at vide

Værelser: 50 x dobbeltværelser inkl. Brudeværelse. Alle værelser har en hyggelig og nostalgisk stemning, men Brudeværelse med himmelseng og udsigt til Ribe Domkirke er en særlig oplevelse – også selv om man ikke er nygift.

Faciliteter: Gourmetrestauranten Dagmar og den mere uformelle kælderrestaurant Vægterkælderen har åbent hele dagen fra kl. 12.00 til 22.00. Se de aktuelle åbningsider på www.hoteldagmar.dk. Om sommeren er der udendørsservering under træerne på det gamle torv. Selskaber efter aftale. Møde- og konferencefaciliteter.

Vigtigt at vide


Hotel Dagmar
Torvet 1
6760 Ribe

Tel: +45 75 42 00 33

Email: dagmar@hoteldagmar.dk
Web: www.hoteldagmar.dk

Værd at stå op til

Ribe Domkirke: Oplev Carl-Henning Pedersens kalkmalerier, glasmalerier og mosaikker, og nyd udsigten fra det 52 meter høje borgertårn.

Vægteren: I sommermånederne går vægteren sin aftentur gennem den gamle bydel iført sin traditionelle uniform, lygte og morgenstjerne. Gå med på turen, der varer cirka 45 minutter og lyt til de dramatiske fortællinger.


Kulinarisk ophold
Eksklusivt ophold på Danmarks ældste hotel

  • Boblende velkomstdrink
  • Kulinarisk 4-retters aftenmenu og kaffe med sødt
  • Overnatning i charmerende dobbeltværelse
  • Morgenbuffet

Opholdet gælder med ankomst tirsdag til lørdag til og med 31. december 2014.

Pris med EatCard:
940 kr. pr. person (normalpris 1.045 kr.)
Læs mere
Med EatCard får du 15% rabat på alle værelser.
Rabatten gælder ikke pakketilbud.
Værelsespriserne er inkl.
morgenmad.

Husk at oplyse dit EatCard-
kortnummer ved booking.
Kortnummeret står på dit EatCard og er din og vores partners sikkerhed for, at du får den rigtige aftale.

EatCard gælder for medlem
+ 5 personer.

Google