Rold StorKro

Rold Skov i Nordjylland er Danmarks største skov, og midt i herlighederne finder du Rold StorKro. Himmerlandsk natur og gastronomi er omdrejningspunkterne for et besøg på kroen, hvor menuerne skifter i takt med naturen uden for vinduerne.


Ude i skoven

Troldeskoven, Urskoven, Bålplads, Rold StorKro .... skiltene i Rold Skov viser vej til mange fine naturoplevelser ad de kilometervis af skovstier i Danmarks største skov. Skarpt duftende krydderurter som revling og porse blander sig med duften af skovbund og blåbær. Ligesom skovens mange dyr og fugle kan nydes på tæt hold fra rådyr, kronvildt, ræve og grævlinger til den lille fuglekonge, isfuglen og deres noget større slægtninge fiskeørn og fiskehejre. Her er søer, moser, kilder og masser af seværdigheder som for eksempel Krybskyttens og Spåkonens hus, Heksens træ og Blokhus Museet.


Restaurant med panoramaudsigt
Restauranten på Rold StorKro kaldes ikke Panoramarestauranten uden grund. Der er udsigt til den skønne Gravlev Ådal og kroens dådyr i deres indhegnede fold. Og selv om køkkenet er berømt for deres vildtretter er det ikke egne dådyr, der serveres. De afsættes i stedet til videre avl på lokale hjortefarme.

Årstidens råvarer og det dansk-franske køkken præger menukortet. Kroen ryger selv både fisk og fjerkræ, og hver onsdag kommer der friske torvevarer fra Paris til kroen. På bordene er der frisktappet kildevand fra egen kilde.


Vine fra Bourgogne
Det franske dominerer også vinkortet. Rold StorKro er dansk eneimportør af en række vine fra Bourgogne, det sydlige Frankrig og Spanien, som ud over at glæde kroens gæster også sælges til private, firmaer og kolleger i restaurationsbranchen. Vinhandelen på kroen arrangerer desuden smagninger
og sælger et udvalg af proptrækkere, glas, olier m.m.


Godnat & godmorgen
Man sover godt i skovens dybe stille ro. Her er 43 dobbeltværelser med alt, hvad man kan ønske sig og som et ekstra tilbud har kroen seks mindre ’vandrefugleværelser’ med køjesenge. Perfekt til de børn, der skal have eget værelse.

Efter morgenmaden kan du vandre lige ud af døren til den rige natur, spille 18 huller på den nyanlagte Adventure Mini-Golf-Bane i parken ved hotellet, eller tage en køretur til omegnens mange seværdigheder. Der er mange små museer i nærheden fra Thingbæk Kalkminer, udvandrermuseet Lincoln Log Cabin til Jagt- og Skovbrugsmuseet eller Miehernes Cirkusmuseum. Der er heller ikke langt til Aalborg og på en heldagstur kan du nå Skagen, inden turen atter går hjem til Rold StorKros gastronomiske fornøjelser i Østhimmerland midtvejs mellem Hobro og Aalborg.

 Overnatning?


På bordene er der frisktappet kildevand fra egen kilde.