Melsted Badehotel

Badehotel! Alene ordet sætter en indre billedstrøm i gang om lys, havluft og blide sommerbriser. Det handler om lange dasedage, hvidkalkede pensioner og et duftende sommerkøkken. Tilsæt ordet Bornholm, og solen skinner lidt ekstra. Melsted Badehotel er en drøm af et hotel syd for Gudhjem tæt på det lille fiskerleje Melsted. Her finder sjælen ro, kroppen ny energi og maven udsøgt fornøjelse. Som badehotellets ejere siger: ”Et ophold her er lige så meget en sindsstemning som et godt sted at spise og drikke”.


Du finder Melsted Badehotel på Bornholms klippeklædte østkyst, som med sine små byer og hyggelige havne er et af Bornholms mest attraktive områder. Her midt i den pragtfulde natur, få øjeblikke fra sandstrand, vand og badebro, reflekterer badehotellets hvide bygninger det helt specielle lys, som hotellets gæster kan nyde hver eneste dag i sommerhalvåret.

Et ophold på Melsted Badehotel er en lise for sjæl og krop. Hotellet er først og fremmest gæsternes hotel med en afslappet stemning og plads til at falde helt ned oven på hverdagens stress og jag.
Værelserne er enkelt indrettet med lyse pastelfarver, lettemøbler og Hästens-senge, som gør sit til en god nats søvn. En søvn som hverken tv, telefon eller minibar får lov til at distrahere. Slige moderne sager finder man nemlig ikke på værelserne. Man ser heller ikke meget store selskaber i restauranten. Det er et bevidst fravalg fra værtsparrets side. Intet skal forstyrre sjælefreden.


Værelserne
Der er fire værelser i hovedbygningen. Resten af værelserne ligger i tre hyggelige anneksbygninger og har alle terrasse mod vandet. En tredje mulighed er at leje en af stedets ferielejligheder, som er indrettet i en stråtækt idyl, Sandhuset, lige ved siden af hotellet.


Veludhvilet og hjemmelavet delikatesser
Stå op til havluft og bølgeskvulp og glæd dig til morgenbordet med husets eget brød og marmelader. Alt efter vejret kan du vælge at spise på terrassen eller i restauranten. Nyd formiddagen på stranden, gå en lang tur, spil golf eller besøg nogle af de omkringliggende seværdigheder.


Besøg Gudhjem
Stemningsfulde Gudhjem 15 minutters gang fra Melsted er kendt for sine røgerier og har sit eget kunstmuseum, ligesom du også finder Bornholms Landbrugsmuseum og Oluf Høst museet i byen, som altid har tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere. Er du på hotellet om eftermiddagen, serveres der te, kaffe og hjemmebag i hotellets opholdsstue.


Restauranten
Sidst på eftermiddagen er det tid til en drink på terrassen, mens køkkenchefen forbereder aftenens tre-retters menu, som kan udvides til fem retter efter aftale. Menuen skifter hver dag. Stilen er det lette og elegante nordiske køkken med et vinkort, der repræsenterer hele verden. Mange råvarer kommer fra lokale leverandører, f.eks. fra Lenes Grønne Have i Allinge, hvor køkkenchefen henter sommerskønne bær og Lenes små runde kartofler, som er en udsøgt specialitet. Efter en godnatdrink på terrassen kalder Hästens igen, og sådan kunne man blive ved. Bornholm og Melsted Badehotel er afhængigheds-skabende. I al fald kommer mange gæster igen og igen for at hente ny energi og gammeldags badehotelstemning i sommerhalvåret.
Overnatning?