Fakkelgaarden i Kruså

I grænselandet i Kruså finder du Fakkelgaarden – et luksuriøst spisested med 26 værelser ved Flensborg Fjord. Stedet bygger ikke kun på grundstenene af et gammelt vandrerhjem, Kollund fra 1936, men også på historisk grund. Den berømte Gendarmsti, hvor grænsevagterne engang kontrollerede skibsfarten langs kysten og bevogtede landegrænsen til fods, passerer tæt forbi Fakkelgaarden. En vandretur ad stien er fuld af historiske mindesmærker og har ikke mindst en vidunderlig udsigt over fjorden mod Flensborg.


Afslappende rammer
Fakkelgaardens karakteristiske tårn, de varme gule mure og røde tegltag tager sig fantastisk ud uanset vejrlig og årstid. Her er lyse lette møbler, franske døre, terrasser og balkoner, og lyset byder velkommen overalt i bygningen, der blev gennemrestaureret i 1992. Og selv om man næppe kan forestille sig smukkere omgivelser til et Gourmetophold, er det ikke alene den visuelle sans, der bliver forkælet her.

På Fakkelgarden er der rum til både ordybelse og afslapning og mange seværdigheder med historisk vingesus inden for en kørevenlig radius. For eksempel Dybbøl Mølle, Gråsten Slotshave, Frøslevlejren, Glücksborg Slot, Bov Museum og den tidligere danske by Flensborg, som kun ligger et par kilometer fra hotellet. Du kan også vælge at spille golf i Jels, Gråsten eller
Augustenborg.


Restaurant i tårnet
I Fakkelgaardens tårnrestaurant er der dømt sanseeksplosion,
når køkkenet tryller. Restauranten er fordelt på to etager. På første sal kan kan nyde udsigten, og i stueplan kan man følge gourmetkokkenes arbejde.
Omdrejningspunktet er det franske køkken tilsat de bedste danske råvarer og et righoldigt udvalg af alverdens vine.

Fakkelgaarden har egen rygeovn, hvor der ryges både fisk og kød. Laks, torsk og foreller er repræsentanter på fiskesiden og andre røgspecialiteter er skinke, ande- og kalvebryst. Råvarernes oprindelse interesserer køkkenet, og det er ikke kun den færdige ret, der skal være en fryd for øjet. Økologi og topkvalitet er blandt parametrene, når der vælges råvarer og leverandører. Nogle af de lokale producenter, der er sluppet gennem nåleøjet, er økomejeriet Naturmælk og Skærtoft Mølle, som leverer økologisk mel til Fakkelgaarden.


Prisbelønnet morgenmad

Fakkelgaarden har som den eneste restaurant i Danmark modtaget en pris for bedste morgenkomplet, og man må også sige, at sanserne bliver stimuleret fra morgenstunden blandt andet med stegte vagtelæg. Som en ekstra service skal man ikke hente morgenmaden fra en buffet. De enkelte retter bliver serveret ved bordet, når man står op efter en god nats søvn i de luksuriøse værelser, som er endnu en behagelig grund til at lægge vejen forbi Kruså. Værelserne er præcis så imødekommende som resten af huset og individuelt indrettede med
stemning, udsyn og moderne bekvemmeligheder.
 


Med EatCard får du 10% rabat i Restaurant Tårnet på Fakkelgaarden
Overnatning?